Työn vaikuttavuus syntyy vahvoista perusarvoista, jotka ohjaavat työtämme
Meidän yrityksessämme uskomme, että kestävä ja merkityksellinen muutos syntyy aidon ihmissuhteen luomisesta sekä asiakaslähtöisestä, vuorovaikutteisesta työskentelystä, jossa asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Tämän vuoksi panostamme erityisesti asiakkaan motivointiin heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Motivaation löytyminen on tärkeä askel, mutta muutoksen tueksi tarvitaan myös selkeät tavoitteet ja konkreettiset keinot niiden saavuttamiseksi.
Tavoitteet luovat raamit muutokselle
Aktiivisen työskentelyn aikana asiakas ja työntekijä yhdessä asettavat työskentelylle konkreettiset tavoitteet, jotka luovat selkeän suunnan ja auttavat keskittymään olennaiseen. Meidän lähestymistavassamme tavoitteet avataan yksityiskohtaisesti ja tavoiteltava tila kuvataan tarkasti etukäteen. Näin varmistamme, että tavoitteiden toteutumista voidaan mitata ja arvioida, mikä tekee muutoksesta konkretisoituvan ja saavutettavan.
Tavoitteiden seuraaminen ja arviointi vahvistaa prosessia
Työskentelyä ohjaava lomake tukee selkeitä tavoitteita ja luo rakenteen, joka auttaa pitämään fokus työskentelyn keskiössä. Tavoitteiden seuraaminen ja saavutusten mittaaminen antaa asiakkaille, sosiaalityöntekijöille ja työntekijöille itselleen selkeän kuvan edistymisestä. Tämä avoimuus ja seuranta tukevat asiakkaita ja ammattilaisia näkemään, kuinka tehdyt toimenpiteet vaikuttavat käytännössä ja tukevat muutoksen etenemistä.
Vanhemmuusneuvola Varsi Oy tuottaa sosiaalihuoltolain mukaista kotiin päin tehtävää perhetyötä sekä tehostettua perhetyötä. Tarjoamme tarvittaessa myös perhearviointia osana perhetyötä.
Perhetyötä voidaan tarpeen mukaan tuottaa joko työpari tai yksilötyönä. Perhetyö on kotiin päin tehtävää sosiaaliohjausta, joka
Työntekijä perehtyy asiakkaan tapaan ajatella ja tukee oppimansa pohjalta asiakasta yksilöllisen motivaation tarpeen herättelyn kautta kohti perheen elämänlaadun parantamista.
Kotiinpäin tehtävä perhekuntoutusta tehdään aina moniammatillisen työryhmän voimin.
Työtiimiin kuuluu aina sosionomi ja sosiaalityöntekijä sekä tarpeen mukaan sairaanhoitaja amk ja lähihoitaja.
Kotiinpäin tehtävä perhekuntoutus on yksi lastensuojelun avohuollon tukitoimista, jonka tavoitteena on turvata lapsen kasvu ja kehitys suotuisassa kasvuympäristössä, sekä tarjota intensiivistä tukea koko perheelle.
Avoperhekuntoutusta tarjotaan perheille, jotka tarvitsevat pitkäaikaista ja/tai tiivistä tukea.
Näemme tärkeäksi luoda asiakas lapseen tai nuoreen luottamuksellisen ja turvallisen ihmissuhteen kaiken toiminnan perustaksi. Asiakkaalle pyritään aina tarjoamaan sellaista ammatillista tukihenkilöä, joka vastaa parhaiten asiakkaan yksilöllisiä tarpeita, kiinnostuksen kohteita sekä persoonaa. Palvelua tuotetaan asiakkaan omassa toimintaympäristössä sekä asiakkaan hyvinvointia ylläpitävässä ympäristössä liikkuen. Tarjoamme tukihenkilöitä myös vanhemmalle.
Tukihenkilö voi toimia myös koko perheen tai perheen aikuisen tukena. Esimerkiksi nuori yksinhuoltajaäiti tai ‑isä, mielenterveyskuntoutuja tai päihdeongelmainen vanhempi voi hyötyä tukihenkilöstä, joka on puhekumppanina ja arkisten asioiden hoitamisen tukena ja jonka kanssa voi keskustella myös lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista.
Vanhemmuusneuvola Varsi Oy tuottaa ryhmämuotoista toimintaa tukemaan lasten ja nuorten kuntoutumista. Palvelua voidaan tuottaa lapsille ja nuorille osana tukihenkilötoimintaa tai tarjota ryhmämuotoisena tukihenkilötoimintana, jonka avulla on tarkoitus tukea etenkin lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja ikätovereiden kanssa toimiessa.
Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukaista lapsiperheille suunnattua tukea.
Vanhemmuusneuvola Varsi tuottaa lapsiperheiden kotipalvelua sekä senioreiden kotipalvelua tarkoituksena tuottaa sellaisia palvelukokonaisuuksia, joissa perheessä voi tarpeen mukaan työskennellä tuttuja työntekijöitä eri palveluissa, jotka perheelle on myönnetty. Moniammatillisen työryhmän jäsen voi siten toimia kotiinpäin tehtävän perhekuntoutuksen työryhmässä sekä lapsiperheiden kotipalvelun työntekijänä ja/tai auttaa perhettä isovanhemman kotona pärjäämisessä kotipalvelun avulla.
Lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset voidaan järjestää tuettuna tai valvottuna taikka valvotuin vaihdoin, jos tuki tai valvonta on tarpeen lapsen edun kannalta perustellusta syystä.
Tapaamisten tuki tai valvonta perustuu joko sosiaalilautakunnan vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen.