Vahvista vanhemmuuttasi ja kasva itsevarmaksi vanhemmanksi oman itsetuntemuksen kehittämisen kautta.
Valmennuksen tarkoituksena on tukea ja vahvistaa vanhemmuutta vanhemman oman itsetuntemuksen kehittämisen kautta.
Valmennus alkaa aloitus tehtävillä, joiden avulla hahmotamme tilanteesi kokonaisvaltaisesti. Valmennuksen aikana kokoat itsellesi kattavan tieto, ja menetelmä ‑pankin, josta voit hyödyntää oppimaasi tämän hetkiseen tilanteeseen sekä myös myöhemmin lapsen kasvun myötä.
Itsetuntemusosiossa syvennytään vanhemman/vanhempien omaan itsetuntemukseen. Itsetuntemuksen kehittäminen lisää vanhemman empatiakykyä, sekä ymmärrystä vanhempien aiempien elämänkokemusten merkityksestä vanhemmuuteen.
Itsetuntemusosiossa käsittelemme myös vanhemman omia tunnetaitoja. Valmennus vahvistaa vanhemman kykyä itsereflektioon, itsearmollisuuteen ja vanhemman kykyä huolehtia omasta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
Rajojen asettaminen on vanhemman oman, ja perheen ‑hyvinvoinnin yksi peruspilareista. Osiossa opitaan asettamaan rajoja ensin vanhemman omassa elämässä (työelämä, ihmissuhteet, oma hyvinvointi) sekä sen jälkeen kasvattajana lapsille. Rajat luodaan omaa ja lasten hyvinvointia varten. Rajat eivät koskaan määritä sitä mitä lapset tekevät vaan sitä mitä vanhempi tekee. Tämä näkökulma muuttaa ymmärryksesi rajojen asettamisesta ja tulee helpottamaan sitä valtavasti.
Hyvät ja rakentavat vuorovaikutustaidot ovat avain sosiaalisissa suhteissa menestymiselle. Sosiaaliset suhteet ovat tärkein taito, jonka voit itse opetella vanhempana sekä mitä haluat ehdottomasti opettaa myös omille lapsillesi. Hyvät vuorovaikutustaidot lisäävät yhteyttä toisiin ihmisiin. Vanhemman ja lapsen välisessä suhteessa yhteys on se, joka määrittää lapsen ja vanhemman turvallisuuden tunteen.
Sekä vanhempi, että lapsi kaipaavat molemmat ymmärretyksi tulemista. Kehittämällä vuorovaikutustaitojasi lisäät yhteyttä ja saat luottamusta ja vahvuutta vanhemmuuteesi.
Vaikka vanhempana meillä on jatkuvasti uutta opeteltavaa niin itsestämme kuin lapsen kasvattamisesta on meillä myös jokaisella omat henkilökohtaiset vahvuudet kasvattajana, jotka nostamme tässä osiossa esiin ja vahvistamme niitä.
Vanhempana saatat herkästi sortua syyttelemään itseäsi tilanteista, joissa et osannut toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhempana myös riittämättömyyden tunne nousee pintaan, jossain vaiheessa.
Siksi on erityisen tärkeää nähdä itsensä riittävänä ja kykenevänä vanhempana ihan alusta asti. Vaikka et tietäisi kaikkea vanhemmuudesta ja osaisi aina toimia oikein, olet silti paras mahdollinen vanhempi sinun lapsillesi. Pelkästään se, että luet tätä tekstiä kertoo siitä, miten paljon välität lapsistasi ja kuinka riittävä vanhempi olet. Avun hakeminen ja halu oppia lisää on avain onnistuneeseen vanhemmuudenkokemukseen.
Koko kylä kasvattaa on sanonta, jossa on perää. Nykyajassa se tarkoittaa kasvatuskumppanuutta, jonka jaat muiden lastasi kasvattavien aikuisten kanssa. Kasvatuskumppanuus vaatii luottamusta ja hyvää kommunikointia kasvattajien välillä. Tässä osiossa käymme läpi kasvatuskumppanuuden hyödyntämisen ja sellaisten taitojen opettelun jotka tukevat kasvatuskumppanuutta.
Oli kyse kasvatuskumppanuudesta kahden vanhemman välillä tai päivähoidon, koulun tai harrastuksen aikuisten välillä, on olemassa paljon taitoja, joita voit oppia, jotta kasvattaminen ja sen vastuu jakautuu tasaisesti ja saat vanhempana sen avun ja tuen, jonka parhaassa tilanteessa voit yhteisöllisestä kasvattamisesta saada.
Tässä osiossa käymme pienesti läpi myös onnistuneen jaetun vanhemmuuden taidot, jotka sekä lähi, että etävanhemman on hyvä hanskata.